top of page

2023 OPETUSRYHMÄT

Opetusryhmät leirillä

For English, please switch language at menu.
 

Leirillä on tarjolla viisi eri opetusryhmää: alkeiskurssi, alkeisjatko, keskitaso, edistyneet ja kahden roolin ryhmä. Tasokuvaukset-sivulta voit selvittää itsellesi sopivimman ryhmän.

 

Ilmoittautuessasi valitset, mihin ryhmään haluat osallistua. Leirille voi ilmoittautua joko parin kanssa tai yksin. Ilman paria ilmoittautuvan leiripaikka varmistuu, kun hänelle löytyy muiden ilmoittautuneiden joukosta sopiva pari. Poikkeuksena on kahden roolin ryhmä, johon voi ilmoittautua ilman paria.

 

Oppitunneilla on vahva suositus parinvaihtoon, jonka opettajat organisoivat. Leirin yksi tarkoitus on luoda uusia tuttavuuksia milongoissakin on helpompi lähteä lattialle jo tunneilla tutuksi tulleiden tanssijoiden kanssa. Toki myös oman parin kanssa saa halutessaan osallistua tunneille.

Alkeiskurssi

Lauantaina ja sunnuntaina järjestettävä alkeiskurssi on tarkoitettu niille, jotka opettelevat argentiinalaista tangoa ensimmäistä kertaa sekä niille, jotka kaipaavat muistin virkistämistä tai perustekniikan vahvistamista hyvän tanssipohjan luomiseen. Kurssilla on viisi 75 minuutin mittaista oppituntia, jotka opettavat Seita Keloluoto ja Ari Sirén. 

 

Alkeiskurssiin kuuluu lisäksi Milongassa tanssimisen perusteet -opastus ennen lauantain iltamilongaa eli suuria tanssibileitä – tämän tunnin jälkeen oletkin valmis ensimmäiseen argentiinalaisen tangon (sekä valssin ja milongan!) täyteiseen tanssi-iltaasi! Lauantain iltamilonga opettajien esityksineen kuuluu kurssin hintaan, kuten tietysti myös lauantain ja sunnuntain päivämilongat.

Alkeisjatko, keskitaso ja edistyneet

Näillä kolmella tasoryhmällä on kullakin perjantaina yksi 60 minuutin oppitunti ja lauantaina & sunnuntaina yhteensä neljä 75 minuutin oppituntia. Kunkin tasoryhmän tuntien tarkemman aikataulun voi tarkistaa Ohjelma-sivulta lähempänä leirin ajankohtaa (on mahdollista, että aikataulut vielä muuttuvat, jos ryhmien koot suhteessa opetustilojen kokoihin niin vaativat). 

 

Opettajina ovat Nina Krook & Alejandro Herlan, Carina Quiroga & Arttu Artkoski ja Nadia Tapia & Daniel Valenzuela. Jokainen pari opettaa kutakin tasoryhmää 1-2 oppitunnin verran. Tuntien teemat koordinoidaan niin, että kullekin tasoryhmälle tulee mielenkiintoinen ja tasapainoinen kokonaisuus eri teemoja.

Kahden roolin ryhmä

Kesäleirillä on tänä vuonna uutuutena oma opetusryhmä kahden roolin tanssijoille, perinteisten tasoryhmien lisäksi. Huom! Ryhmän opetuskieli on englanti.

 

Kahden roolin ryhmän ideana on tuoda yhteen molempien roolien oppimisesta innostuneita ihmisiä, jotka haluavat kehittää kokonaisnäkemystään tanssista ja nauttia roolinvaihdon tuomasta lisäilosta. Toisilla meistä on enemmän kokemusta viemisestä, toisilla taas seuraamisesta, joten tunneilla kaikki voivat jakaa kokemustaan ja oppia yhdessä toinen toisiaan auttaen. Rooleja ja pareja vaihdetaan aktiivisesti, ja opetus etenee osallistujien osaamistason mukaan.

Kahden roolin ryhmään voi ilmoittautua ilman paria. Osallistujilla toivotaan olevan jo vähintään sen verran kokemusta molemmissa rooleissa tanssimisesta, että he voisivat osallistua alkeisjatkotason opetukseen kummassa tahansa roolissa. Mikään mestari ei tarvitse olla - aito halu oppia lisää ja treenata tangoa kahdessa roolissa on tärkeintä. Myös kokeneet kahden roolin tanssijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan ryhmään - uutta opittavaa riittää varmasti.

Kahden roolin ryhmällä on perjantaina yksi 60 minuutin ja lauantaina & sunnuntaina yhteensä neljä 75 minuutin oppituntia. Tunneilla keskitytään ja syvennytään tangon peruselementteihin, ja teemat ovat seuraavat:

1. confidential axis – for easy movements

2. circle of energy – for the most comfortable contact

3. perfect connection – the whole amusement 

4. the helix – we never walk alone

5. who is leading? – just have fun

 

Ryhmää ohjaavat saksalaiset Andrea Ehses ja Sandra Hoyer ovat kokeneita kahden roolin tangotanssijoita.  Yhdessä he järjestävät vuosittain suosittua kahden roolin tangomaratonia kotikaupungissaan Oldenburgissa, ja Andrea myös opettaa säännöllisesti tangoa Stúdio Libertango -tanssikoulussa.

bottom of page