OPETTAJAT / MAESTROS

 

Saara Tuikkala on paritanssin ammattilainen ja opettanut tanssia yli 25 vuoden ajan.

 

Saara on opiskellut tangoa maailman huippuopettajien johdolla Suomessa ja ulkomailla ja kiertää nykyisin ympäri Suomea opettamassa.

 

Tanssinopettajana Saara on energinen, myönteinen ja aidosti läsnä oppilailleen. Saaran opetus etenee selkeästi ja napakan perusteellisesti. Saaran vahvuutena on tekninen jäsentäminen ja tapa yhdistää eri tanssilajien metodiikkaa argentiinalaisen tangon opetukseen. Saara pyrkii opetuksessaan luomaan raikkautta tuntien ilmapiiriin.

Emilio Cornejo alkoi opetella argentiinalaisia kansantansseja ollessaan vasta viisivuotias. Hän tunsi heti kiinnostusta malamboon, tyypilliseen gauchojen tanssiin, jossa hän sai ilmentää taitoaan, voimaansa ja persoonallisuuttaan.

 

Vuonna 1998 hän perusti oman tanssikoulun. Vuodesta 1999 Emilio on esiintynyt, opettanut ja tuomaroinut kansantanssikilpailuja Argentiinassa ja latinalaisessa Amerikassa. Emilio on jatkuvasti kehittänyt taitojaan useissa eri tanssityyleissä, mukaan lukien tango.

 

Vuonna 2008 Emilio muutti Italiaan ja toimii nykyisin argentiinalaisen kulttuurin lähettiläänä Euroopassa ja koko maailmassa. Hän on saanut useita palkintoja tanssikilpailuissa ja työskennellyt erinäisten tanssiryhmien kanssa. Emilio on aiemminkin ollut mukana opettajana kesäleirillä, sekä mm. kaksi kertaa opettajana Tango Frostbite-festivaaleilla.

PASI & MARIA

 

Pasi ja Maria Laurén ovat taitavia ja lämminsydämisiä argentiinalaisen tangon moniosaajia. He ovat tanssineet argentiinalaista tangoa vuodesta 2000 ja opettaneet yhdessä vuodesta 2005.

Alusta lähtien he ovat olleet kansainvälisesti suuntautuneita ja opettaneet, esiintyneet ja opiskelleet monipuolisesti ympäri maailmaa. He tanssivat ja opettavat argentiinalaisen tangon monia eri tyylejä: tango salon, tango nuevo, showtango ja canyengue. Tanssin lisäksi heidän suuri intohimonsa on tanssinopetuksen kehittäminen. Pasi ja Maria käyttävät opetuksessaan mm. Aleksander-tekniikkaa ja ammentavat inspiraatiota omalta maestroltaan Gustavo Naveiralta sekä uuden sukupolven dynaamisilta huippuopettajilta.

Maria on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakoulusta pääaineenaan argentiinalainen tango ja suomalaiset paritanssit. He pitävät yhdessä Arttu Artkosken ja Carina Quirogan kanssa La Fábrica del Tango -tanssikoulua Tampereella. Lisäksi he opettavat ja tanssivat argentiinalaisia kansantansseja.
 
https://lafabricadeltango.fi/


http://pasiymariarealtime.blogspot.com/2016/12/marian-ajatuksia-opettamisesta.html

Pasi and Maria Laurén are skilled, warm-hearted, and versatile argentine tango dancers and teachers. They have danced argentine tango since 2000 and taught together since 2005.

From the beginning, they have been internationally involved and they teach, perform and study the tango diversely around the world. They dance and teach various tango styles: tango salon, tango nuevo, showtango and canyengue. In addition to dancing, their passion is developing the teaching. Pasi and Maria use for example the Aleksander technique in their teaching and find inspiration from their own maestro, Gustavo Naveira, as well as the best dynamic teachers of the new generation.

Maria has graduated as a professional dance teacher from Oulu University of Applied Sciences, mastering in argentine tango and Finnish dances in couples. Together with Arttu Artkoski and Carina Quiroga, they have have the dance school La Fábrica del Tango in Tampere. In addition, they dance and teach argentine folklore dances.


https://lafabricadeltango.fi/


http://pasiymariarealtime.blogspot.com/2016/12/marian-ajatuksia-opettamisesta.html

Nadi&Luis2.png

LUIS & NADIA

 

Nadia Tapia aloitti tanssimisen vuonna 2007 Temucossa, Chilessä. Ammatiltaan hän on juristi ja vuonna 2009 hän muutti Buenos Airesiin jatkaakseen lakiopintoja ja ollakseen lähempänä Tangon syntysijoja. Nadia on opettanut Tangoa sekä Chilessä että Suomessa, missä hän nykyään asuu ja opettaa säännöllisiä viikkotunteja. Hän tanssii sekä viejänä että seuraajana ja pystyy opettamaan kumpaakin roolia. Hän pyrkii jatkuvasti täydentämään tangon taitojaan harrastamalla säännöllisesti muitakin kehon liikkeeseen keskittyviä lajeja kuten pilatesta, joogaa ja gyrokinesistä.

Luis Àngel Rojas on argentiinalaisen tangon ja kansantanssin tanssija ja DJ. Hän aloitti tanssimisen hyvin nuorena ja on koko ammatillisen uransa ajan halunnut kasvaa ja kehittyä sekä opettajana että tanssijana. Hänen opettajinaan on ollut Buenos Airesin tärkeimpiä maestroja.  Luis voitti "Tango de Pista" sarjan karsinnat vuonna 2016 Mendozan virallisissa Maailman tango kilpailuissa. Vuosina 2016 ja 2018 hän oli semifinalisti Buenos AiresissaTango World Cup kilpailuissa. Viimeiset kolme vuotta Luis on ollut kiertueilla vieden tanssinsa ja musiikkinsa eri kaupunkeihin ympäri maailmaa. Nykyään hän asuu Tampereella.

Nadia ja Luis aloittivat yhteistyönsä elokuussa 2020 kun he opettivat yhdessä viikonloppukurssin Helsingissä. Siitä lähtien he ovat kehittäneet yhteistyötään opettamalla tunteja yhdessä sekä esiintymällä Helsingissä. Yhteistä heille on into ja rakkaus tähän tanssiin sekä visio kehon liiketekniikan tärkeydestä heidän tanssinopetuksessaan.

Yhteistyönsä viimeisimpänä tuloksena, Nadia ja Luis sijoittuivat juuri Tango Pistan 5. sijalle Iso-Britannian Tangomestaruuskisoissa.

Nadia Tapia

Nadia began dancing tango in 2007, in Temuco, Chile. A lawyer by profession, two years after starting dancing, she moved to Buenos Aires to pursue masters’ degree studies and be closer to the tango epicentre of the world. She has taught in Chile and Finland, where she currently resides and teaches regular lessons. She is able to both lead and follow and teach both roles. She has sought to complement her tango skills with the regular practice of other disciplines that focus on body movement, such as pilates, yoga and GYROKINESIS®.

Luis Rojas

Luis Ángel Rojas is a dancer and DJ of Argentine tango and folklore. He started dancing at a very young age and has dedicated his professional life to studying and growing as a teacher and dancer. He has had as teachers important Argentine tango dancers from the city of Buenos Aires. He was champion in the category "Tango de Pista" of the official preliminary of the Tango World Cup in Mendoza in 2016, also a semifinalist of the 2016 and 2018 edition of the Tango World Cup in the city of Busnos Aires. For three years he has been on tours taking his dance and music to different cities around the world. Luis is currently based in Tampere, Finland.

 

 

Nadia and Luis started working together in August 2020 when they taught workshops in Helsinki. Since then, they have started to develop a partnership, giving lessons together and performing in October 2020 in Helsinki. Both share their passion and love for the dance and their vision on the importance of body mechanics in their dance teaching.

Also as a result of their partnership, they were finalists of Tango Pista for the UK Tango Championship 2022, placing at 5th position.

ARI & SEITA

 

Saara ja Emilio

Ari ja Seita, alkeiskurssiopettajamme tämän vuoden leirillä!

Ari Sirén on tanssinut argentiinalaista tangoa vuodesta 1999. Säännöllisen opetustyön hän on aloittanut 2008 ja on opettanut mm. Suomen kansainvälisellä Tango Frostbite -festivaalilla. Kiinnostus ja into oman tanssin kehittämiseen on aktiivista ja tangofestivaalit ympäri maailman ja niiden monipuolinen opetustarjonta kuuluvat jokavuotiseen ohjelmaan.

 

Seita Keloluoto on tanssinut argentiinalaista tangoa vuodesta 2008 ja siitä lähtien hän on panostanut lajin harjoitteluun tiiviisti. Opetustyötä hän on tehnyt vuodesta 2011. Myös Seitan tangonopiskeluun kuuluvat kansainväliset tangofestivaalit vuosittain sekä sosiaalinen tanssiminen.

 

Ari ja Seita ovat opettaneet yhdessä kymmenen vuotta, kahtena vuonna myös Amigos del Tangon järjestämällä kesäleirillä. Heidät on kutsuttu vuosittain Helsingissä tapahtuvan viikko-opetuksen lisäksi muualle Suomeen opettamaan. He tanssivat ja opettavat argentiinalaista tangoa dynaamisin maustein ja painottavat hyvää tekniikkaa, kontaktia ja parinvälistä kommunikaatiota unohtamatta musikaalisuutta ja tanssin iloa. Arin ja Seitan tavoitteena on antaa jokaiselle tanssijalle hyvä pohja, jolla kukin voi luoda oman tulkintansa argentiinalaiseen tangoon.

 

facebook.com/ariyseita

Ari and Seita, our beginners´ course teachers this year!

Ari Sirén has been dancing Argentine Tango since 1999. He started teaching regularly in 2008 and has for instance been teaching at International Finnish Tango Festival Frostbite. He is keen on developing his own dance and travels around the world participating in various workshops at international Tango Festivals.

 

Seita Keloluoto has been dancing tango since 2008 and ever since has immersed herself in practising the dance. She started teaching tango in 2011. She too studies tango at international festivals and dances socially also.

 

Ari and Seita have been teaching together for ten years now, twice in Amigos del Tango’s Summer Tango Camp. They have weekly classes in Helsinki and in addition to that they have been invited to teach in other parts of Finland. In their dance and teaching they emphasize dynamics, good technique, contact and communication between the couple as well as musicality and the joy of dance. Their aim is to give the students solid basis in their dance, so that they will be able to create their own interpretation of the dance.

 

facebook.com/ariyseita