top of page

2023 OPETTAJAT

For English, please switch language at menu.

Alkeisjatkotason, keskitason ja edistyneiden tunteja leirillä opettavat Nina Krook & Alejandro Herlan, Carina Quiroga & Arttu Artkoski ja Nadia Tapia & Daniel Valenzuela. Kukin pari opettaa kutakin ryhmää 1-2 oppitunnin verran. Alkeiskurssia opettavat alusta loppuun Seita Keloluoto & Ari Sirén ja kahden roolin ryhmää Andrea Ehses & Sandra Hoyer.

Nina & Ale

Nina & Alejandro

nina_alejandro.jpeg

Nina Krook

Olen tanssinut ja opettanut ammattilaisena jo lähes 30 vuotta. Suorittanut kansainvälisen IDTA (International Dance Teacher Association) Latin member tutkinnon Lontoossa. Toimin tällä hetkellä Suomen Tanssinopettajain Liitto STOL tutkijana argentiinalaisen tangon osalta. Opetuksessa keskityn kehon liikkeeseen, tekniikkaan ja parin väliseen viestintään jotta yhdessä tanssiminen helpottuu. Myös erityisesti seuraajan aktiivisuuden lisääminen ja tasapainon parantaminen kuuluvat lempiaiheisiin. Vahvuutena sekä viejän että seuraajan liikkeen analysointi.

Alejandro Marce Herlan

Opettajana Alejandro kunnostautuu erityisesti oppilaan syvällisessä havainnoinnissa. Jokainen tanssija on yksilö ja tarvitsee omanlaisensa lähestymistavan. Hänen pedagoginen lähestymistapansa keskittyy kehon mahdollisuuksien löytämiseen, tanssiparin ja musiikin yhteyteen yksinkertaisella ja johdonmukaisella tavalla. Ajejandro keskittyy opetuksessaan tanssiotteen laatuun, kävelyyn, asenteessen, herkkyyteen, estetiikkaan ja musikaalisuuteen. Johtoajatuksena on välittää sosiaalisen tangotanssin keskeisimmät osat selkeästi ja tehokkaasti, jotta tanssija voi nopeasti päästä nauttimaan tanssimisesta.

Carina & Arttu

Carina & Arttu

Arttu y Carina pose4.jpg

Carina Quiroga & Arttu Artkoski

Arttu (FI) ja Carina (AR/FI) ovat argentiinalaisen tangon tanssijoita, opettajia ja koreografeja sekä argentiinalaisen kansantanssin tanssijoita ja opettajia. Arttu on myös tango-DJ ja Carinalla on kokemusta nykytanssista ja kehon dramaturgiasta. “Käytämme tekniikkaa työkaluna kehon ilmaisun vapauteen.”

Carina ja Arttu käyttävät ja opettavat kehon luonnolliseen liikkeeseen perustuvaa tekniikkaa, joka antaa jokaiselle mahdollisuuden kehittää omaa tanssiaan ja ilmaista itseään vapaasti, ja luo tilaa myös paritanssille. Opetuksessaan he käyttävät myös roolin vaihtoa laajentamaan tanssikäsitystä ja ymmärrystä oman roolin haasteista. Heidän opetustaan ravitsevat uuden tangon, salonkitangon, canyengen sekä näyttämötangon elementit, ja heidän tanssinsa on herkullinen yhdistelmä perinteistä argentiinalaista tangoa ja uutta tyyliä. He esittävät ja opettavat myös argentiinalaisia kansantansseja.

 

Arttu on tanssinut tangoa yli 15 vuotta ja Carina yli 25 vuotta. He tapasivat vuonna 2008 tunnetussa DNI Tango -koulussa Buenos Airesissa. Vuodesta 2010 lähtien he ovat tanssineet ja opettaneet yhdessä Argentiinassa, Suomessa ja muissa maissa. Vuonna 2017 he avasivat La Fábrica del Tango -tanssikoulun yhdessä ystäviensä ja kollegoidensa Pasi ja Maria Laurénin kanssa. Unelma toteutui ja heillä on oma tangokoulu Tampereen sydämessä.

 

TangoPiantao on Artun ja Carinan toiminimi, jonka alla he tanssivat, opettavat ja myyvät mm. tangon tanssimiseen sopivia kenkiä ja Luna de Tango -vaatteita, jotka ovat Carinan suunnittelemia ja käsin tekemiä tanssivaatteita naisille.

tangopiantao.com
lafabricadeltango.fi

Nadia & Daniel

Nadia & Daniel

Nadia_Daniel.png

Nadia Tapia & Daniel Valenzuela

Nadia on tanssija, tanssinopettaja, GYROKINESIS®-menetelmävalmentaja, yrittäjä ja kansainvälisen oikeuden tohtori (Helsingin yliopisto 2020). Hän on tanssinut yli 15 vuotta. Hän tekee yhteistyötä eri tanssijoiden kanssa Suomesta ja ulkomailta ja on opettanut Chilessä, Ruotsissa, Virossa ja Suomessa, missä hän tällä hetkellä asuu ja opettaa säännöllisesti brändeinsä Abrazo Tango ja Move and Flow kanssa.


Daniel aloitti tanssimisen vuonna 2009 Santiagossa Chilessä Felipe Zarzarin ja Mamié Sancyn kanssa. Hän aloitti tangon opettamisen Helsingissä vuonna 2014. Daniel on jatkanut oppimismatkaansa ottamalla oppitunteja eri maestrojen kanssa Chilestä, Buenos Airesista ja Euroopasta.

Nadia ja Daniel ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2014 lähtien. He opettavat säännöllisesti torstaisin El Áticossa Helsingissä.

Seita & Ari

Seita & Ari

ari&seitaM.jpg

Seita Keloluoto & Ari Sirén

Seita Keloluoto on tanssinut argentiinalaista tangoa vuodesta 2008 ja siitä lähtien hän on panostanut lajin harjoitteluun tiiviisti. Opetustyötä hän on tehnyt vuodesta 2011. Myös Seitan tangonopiskeluun kuuluvat kansainväliset tangofestivaalit vuosittain sekä sosiaalinen tanssiminen.

Ari Sirén on tanssinut argentiinalaista tangoa vuodesta 1999. Säännöllisen opetustyön hän on aloittanut 2008 ja on opettanut mm. Suomen kansainvälisellä Tango Frostbite -festivaalilla. Kiinnostus ja into oman tanssin kehittämiseen on aktiivista ja tangofestivaalit ympäri maailman ja niiden monipuolinen opetustarjonta kuuluvat jokavuotiseen ohjelmaan.

Ari ja Seita ovat opettaneet yhdessä yli kymmenen vuotta, kolmena vuonna myös Amigos del Tangon järjestämällä kesäleirillä. Heidät on kutsuttu vuosittain Helsingissä tapahtuvan viikko-opetuksen lisäksi muualle Suomeen opettamaan. He tanssivat ja opettavat argentiinalaista tangoa dynaamisin maustein ja painottavat hyvää tekniikkaa, kontaktia ja parinvälistä kommunikaatiota unohtamatta musikaalisuutta ja tanssin iloa. Arin ja Seitan tavoitteena on antaa jokaiselle tanssijalle hyvä pohja, jolla kukin voi luoda oman tulkintansa argentiinalaiseen tangoon.

facebook.com/ariyseita

Andrea & Sandra

Andrea & Sandra

sandra_andrea_09_rajattu_web.jpg

Andrea Ehses & Sandra Hoyer

Saksalaiset Andrea Ehses ja Sandra Hoyer ovat kokeneita kahden roolin tangotanssijoita ja opettajia. Heidän mielestään tangoa on vaikea täysin ymmärtää osaamatta molempia rooleja, ja hyvän yhteyden aikaansaamiseksi molempien pitää tuntea ja toteuttaa liikkeet yhdessä - aina ei edes pysty erottamaan, kuka on minkäkin liikkeen alullepanija. Sandra kuvailee mieltävänsä tangon kolmiulotteiseksi, liikkuvaksi veistokseksi, jonka hän yhteistyössä tanssiparinsa kanssa luo.

 

Andrea aloitti tangon tanssimisen vuonna 1998 ja viemisen opiskelun tanssittuaan vuoden verran. Vuodesta 2002 hän on opettanut tangoa Stúdio Libertango -tanssikoulussa Oldenburgissa. Sandra taas on tanssinut tangoa molemmissa rooleissa 15 vuotta ja opettanut kahdeksan vuoden ajan. Hän on myös sertifioitu Gyrokinesis-ohjaaja.

 

Vuodesta 2015 alkaen Sandra ja Andrea ovat järjestäneen kotikaupungissaan vuosittain (pandemia-aikaa lukuun ottamatta) suositun kahden roolin tangomaratonin.

bottom of page