top of page

OPETTAJAT

For English, please switch language at menu.

Jatkotason, keskitason ja edistyneiden tunteja leirillä opettavat Jessica Stserbakova & Somer Surgit, Marjo Kiukaanniemi & Timo Hakkarainen ja Maria & Pasi Lauren. Kukin pari opettaa kutakin ryhmää 1-2 oppitunnin verran. Alkeiskurssia opettavat alusta loppuun Seita Keloluoto & Ari Sirén ja kahden roolin ryhmää Malin Backström & Meeri Friman (Malin ohjaa kokeneempien B-tasoa, Meeri A-perustasoa).

1. opettajat

Jessica & Somer

2024_kesaleiri_opet_jessica&somer.jpeg

Jessica Stserbakova & Somer Surgit

Argentiinalaisen tangon taika toi Jessican ja Somerin yhteen Tallinnassa vuonna 2012, jossa he tällä hetkellä asuvat ja opettavat säännöllisesti. He ovat esiintyneet ympäri maailmaa ja opettavat kaiken tasoisia tanssijoita. He ovat viimeisen kymmenen vuoden ajan sitoutuneet kasvattamaan virolaista tangoyhteisöä pitkäaikaisten oppilaidensa kanssa, joille tangosta on tullut elämäntapa.

Heidän tyyliään kuvaillaan usein sanoilla elegantti, vaivaton ja spontaani. Tanssissaan Somer ja Jessica uskovat vahvasti parin yhteyden kauneuteen ja taiteelliseen improvisaatioon.

Heidän tanssinsa heijastelee myös heidän todellisia persoonallisuuksiaan. Perustana heillä on lukuisten vuosien tanssiharjoittelu, jonka pohjalle he rakentavat vahvan yhteyden. Musiikin kautta he nauttivat tanssimisen jännityksestä spontaanisti ja puhtaasti improvisoiden. Heidän tyylikkyyttään ja vaivatonta liikettään olisikin helppo pitää itsestäänselvyytenä.

Jessican ja Somerin opetuksen selkeys ja tarkkuus ovat ansainneet heidän oppilailtaan erityisen suurta kunnioitusta.

2. opettajat

Marjo & Timo

2024_kesaleiri_opet_marjo&timo_edited.png

Marjo Kiukaanniemi & Timo Hakkarainen

Marjo ja Timo ovat tanssitaiteilijoita, tanssin opettajia ja muusikoita. He ovat tanssineet argentiinalaista tangoa yhdessä vuodesta 2009 alkaen ja opettaneet lajia eri puolilla Suomea. Pari luotsaa Tangoteatteri Kiutaa, jonka teoksia on esitetty 11 maassa. Marjo on tanssitaiteen maisteri, jonka pohjalaji on nykytanssi. Lisäksi Marjo on pilates- ja barreohjaaja. Timon tanssitausta on puhtaasti argentiinalaisessa tangossa.

Vaikka Timon ja Marjon tärkein mielenkiinnon kohde on aina ollut käyttää argentiinalaista tangoa tangoteatteriesitystensä perustana, arvostavat he lajia paljon myös seuratanssina. Heidän tango-opetuksensa perustana on luonnollinen tanssiasento, musikaalisuus ja argentiinalaisen tangon rakenteen ymmärtäminen. Lisäksi Timo ja Marjo pyrkivät etsimään keinoja rohkaista oppilaitaan (ja itseään) luottamaan kehonsa älykkyyteen länsimaisissa kulttuureissa pesivien, improvisatorista tanssia sitomaan pyrkivien analysointitarpeiden sijaan. Pohjoisen pilkkeen on havaittu vilahtavan Timon ja Marjon silmäkulmissa. Joku on joskus sanonut heidän tangotuntiensa olleen hyvin suunniteltuja, napakkarytmisiä ja hauskoja.

3. opettajat

Maria & Pasi

2024_kesaleiri_opet_pasi&maria.webp

Maria & Pasi Lauren

Pasi ja Maria Lauren ovat taitavia ja lämminsydämisiä argentiinalaisen tangon moniosaajia. He ovat tanssineet argentiinalaista tangoa vuodesta 2000 ja opettaneet yhdessä vuodesta 2005.

​Alusta lähtien he ovat olleet kansainvälisesti suuntautuneita ja opettaneet, esiintyneet sekä opiskelleet monipuolisesti ympäri maailmaa. He tanssivat ja opettavat argentiinalaisen tangon monia eri tyylejä: tango salon, tango nuevo, showtango ja canyengue. Tanssin lisäksi heidän suuri intohimonsa on tanssinopetuksen kehittäminen. Pasi ja Maria käyttävät opetuksessaan mm. Aleksander-tekniikkaa ja ammentavat inspiraatiota omalta maestroltaan Gustavo Naveiralta sekä uuden sukupolven dynaamisilta huippuopettajilta.


Maria on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun Ammattikorkeakoulusta pääaineenaan argentiinalainen tango ja suomalaiset paritanssit. He pitävät yhdessä Arttu Artkosken ja Carina Quirogan kanssa La Fábrica del Tango -tanssikoulua Tampereella. Lisäksi he opettavat ja tanssivat argentiinalaisia kansantansseja.

4. opettajat

Seita & Ari

ari&seitaM.jpg

Seita Keloluoto & Ari Sirén

Seita Keloluoto on tanssinut argentiinalaista tangoa vuodesta 2008 ja siitä lähtien hän on panostanut lajin harjoitteluun tiiviisti. Opetustyötä hän on tehnyt vuodesta 2011. Myös Seitan tangonopiskeluun kuuluvat kansainväliset tangofestivaalit vuosittain sekä sosiaalinen tanssiminen.

Ari Sirén on tanssinut argentiinalaista tangoa vuodesta 1999. Säännöllisen opetustyön hän on aloittanut 2008 ja on opettanut mm. Suomen kansainvälisellä Tango Frostbite -festivaalilla. Kiinnostus ja into oman tanssin kehittämiseen on aktiivista ja tangofestivaalit ympäri maailman ja niiden monipuolinen opetustarjonta kuuluvat jokavuotiseen ohjelmaan.

Ari ja Seita ovat opettaneet yhdessä yli kymmenen vuotta, kolmena vuonna myös Amigos del Tangon järjestämällä kesäleirillä. Heidät on kutsuttu vuosittain Helsingissä tapahtuvan viikko-opetuksen lisäksi muualle Suomeen opettamaan. He tanssivat ja opettavat argentiinalaista tangoa dynaamisin maustein ja painottavat hyvää tekniikkaa, kontaktia ja parinvälistä kommunikaatiota unohtamatta musikaalisuutta ja tanssin iloa. Arin ja Seitan tavoitteena on antaa jokaiselle tanssijalle hyvä pohja, jolla kukin voi luoda oman tulkintansa argentiinalaiseen tangoon.

facebook.com/ariyseita

5. opettajat

Malin & Meeri

2024_kesaleiri_opet_malin&meeri.jpg

Malin Backström

Malin Backström on queer- ja kahden roolin tanssin kehityksen edelläkävijä Ruotsissa. Hän on opettanut molempia rooleja erilaisissa paritanssissa 25 vuoden ajan – latin & ballroom, salsa, swing ja – viimeiset 11 vuotta: argentiinalaista tangoa. Oman tanssistudion johtamisen lisäksi Malin matkustaa myös paljon. Hän on opettanut tangoa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja nyt myös Suomessa.

Opetuksessaan Malin keskittyy mielellään kommunikaatioon ja musikaalisuuteen, ja hänen mielestään on mielenkiintoisempaa MITEN tanssit kuin MITÄ tanssit (askeleita, kuvioita). Hänet tunnetaan mukavan ja turvallisen ilmapiirin luomisesta, pedagogisista taidoistaan ja kyvystään saada vaikeatkin asiat näyttämään helpolta. 

Malin on myös tango-DJ ja kirjoittaja.

Meeri Friman

Meeri Friman aloitti argentiinalaisen tangon tanssimisen vuonna 2006, ja molempien tanssiroolien kokeileminen alkoi jo ensimmäisellä matkalla Buenos Airesiin vuonna 2008. Hän on opiskellut paitsi tangoa, myös argentiinalaista folklorea eli kansanmusiikkia ja -tansseja.

 

Meeri on aiemmin opettanut Tampereella Tango aMoroson kausiryhmiä eri parien kanssa ja viime vuosina viikonloppukursseja, oppitunteja sekä mm. HelaTango-leirillä Luis Rojasin parina. Yhdessä Seita Keloluodon kanssa Meeri nappasi Suomen Tango de Pista -tanssikisan voiton keväällä 2023.

 

Tangossa Meerille on tärkeää parin välinen kommunikaatio ja vuorovaikutus sekä yhteys musiikkiin, joihin hän toivookin opetuksessa voivansa auttaa löytämään työkaluja. Hän on myös toiminut tango-DJ:nä vuodesta 2009. 

bottom of page